Æggejagt og kagekonkurrence

2. Påskedag blev byens unger sluppet løs i Præstegårdshaven, hvor beboerforeningen havde gemt 101 små plastik-påskeæg. Inde i hvert æg var der et seddel med et tal, der kunne veksles til lidt godter. Førstepræmien – et stort påskeæg – var sponsoreret var Din Købmand i Vridsted.

Efter jagten, hvor de fleste æg blev fundet, var der kagekonkurrence. Byens bedste kage skulle findes. Kampen om 1. og 2. pladsen var tæt, og det blev Svend/Agnethe/Kirsten/Benny, der vandt konkurrencen med vandbakkelses-toppe med jordbærcreme (se opskriften herunder).

Efter et par hyggelige timer, kaffe og rigelig kage tog folk hjem igen.

5 års vindere af kagekonkurrencen

2012: Camilla Bøss Kirkegaard
2013: Anette Rasmussen
2014: Camilla Bøss Kirkegaard
2016: Lene Jacobsen
2017: Kirsten Silkjær Olesen

Vandbakkelses-toppe med jordbærcreme

Ingredienser:
150 gr. smør
3 dl vand
2 tsk. sukker
150 gr. mel
4 æg
1 knivspids bagepulver

Jordbærcreme:
1/2 l piskefløde
1/2 dl. jordbærmarmelade

Kom smør, vand og sukker i en gryde og kog det op. Rør hurtigt melet og bagepulveret i og “bag” dejen sammen; medens du rører med et piskeris til dejen slipper gryden. Lad dejen køle af og rør de hele æg i ét ad gangen. Dejen skal røres godt for hvert æg. Det er vigtig, at dejen ikke bliver for tynd. Sprøjt dejen ud på en bageplade i små toppe, så der bliver omkring 20 stk. Bages ca. 25 minutter i en forvarmet ovn 220 grader.

Når vandbakkelserne er kølet af på en rist, klippes der et hul med en saks i siden af vandbakkelsen. Piskefløden piskes meget stiv og ca. 1/2 dL blendet marmelade vendes i. Sprøjt jordbærcremen ind i vandbakkelsen med en sprøjtepose. Kom glasur på toppen af kagerne.

God appetit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *