Æggejagt og kagekonkurrence 2016

2. Påskedag var der æggejagt i Præstegårdshaven. 100 små plastik-æg skulle findes. Nogle var nitter. Nogle indeholdt en karamel og en enkelt indeholdt hovedpræmien. Den med hovedpræmien blev dog aldrig fundet, så inde i konfirmandstuen blev der trukket lod blandt alle børn.

Fuld fart over børnene.

Fuld fart over børnene.

Til sidst måtte de voksne lede med efter de sidste æg.

Til sidst måtte de voksne lede med efter de sidste æg.

Kagekonkurrence

Den længe efterspurgte kagekonkurrence var tilbage. Årets vinder blev Lene Jacobsen med en yderst velsmagende australsk-karamel-kiksekage. Læs opskriften herunder (klik “læs resten”).

Kagekonkurrence i konfirmandstuen.

Kagekonkurrence i konfirmandstuen.

Australsk-karamel-kiksekage

Bagetid: ca. 40-60 minutter

Bund:

  • 125 gram mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 80 gram kokosmel
  • 125 gram smeltet smør
  • 180 g brun farin

Tænd ovnen på 180 grader.

Alle ingredienser mixes godt sammen, og presses ned i en bradepande (18×27 cm) beklædt med bagepapir. Bages i 10 minutter ved 180 grader.

Fyld:

  • 400 gram dåse sweetened condensed milk
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. lys sirup

Bland alle ingredienser til fyldet i en lille gryde og kog op ved konstant omrøring. Koges i ca. 5 minutter stadig ved konstant omrøring til fyldet får karamelkonsistens.

Fordel fyldet på den forbagte bund, og sæt kagen tilbage i ovnen og bag den i ca. 10 minutter ved 180 grader.

Overtræk:

  • 200 gram mørk chokolade
  • 20 gram smør

Ingredienserne smeltes og fordeles på EN HEL AFKØLET kage. Kagen sættes et køligt sted indtil brug.

Årets kageudvalg. Vinderkagen er de små kvadratiske kiksekager til venstre i billedet.

Årets kageudvalg. Vinderkagen er de små kvadratiske kiksekager til venstre i billedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *