Grundlovsfest 2016

Af Henrik Juhl

I Vroue blev Grundlovsdag traditionen tro fejret i Præstegårdshaven om eftermiddagen. Omkring 200 mennesker lagde vejen forbi i perfekt vejr med høj sol. Menigshedsrådsformand Knud Søgaard bød velkommen, mens sognepræsterne Caspar Tornøe og Jørgen Husted stod for musikken.

Præsterne og organist Klaus Telling stof for musikken.

Præsterne og organist Klaus Telling stof for musikken.

Festtalen blev holdt af forfatter, journalist og entertainer Jesper Grønkjær. Talen tog udgangspunkt i hans fantastiske liv fra barndommen til idag, hvorfra han bød på mange forskellige historier lige fra de morsomme til de dybt alvorlige og rørende oplevelser. Indimellem blev der også plads til et par tryllekunstner med frivillige fra publikum og kvikke kommentarer. Budskabet delte sig i to væsentlige punkter – selv under de mest forfærdelige forhold, er der mennesker, der stadig har en urokkelig tro på Gud, og dels skal vi huske at værdsætte og bidrage til at fastholde vores frihed og demokrati. Selvom det er en naturlig del af vores samfund, er det langt fra en selvfølge, men noget der er tilkæmpet af hengange generationer.

Jesper Grønkjær holdt en interessant tale og underholdt også med tryllekunstner.

Jesper Grønkjær holdt en interessant tale og underholdt også med tryllekunstner.

For børnene underholdte Tante Andante og Professor Virvar med leg og trylleri til stor glæde for de fremmødte børn.

grundlov_2016_4

Tante Andante og Professor Virvar underholt børnene.

 

200 mennesker lagde vejen forbi havefesten.

200 mennesker lagde vejen forbi havefesten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *