Juletræstænding 2022

Så blev juletræet i Vroue endnu en gang tændt, og det var stort fremmøde. Det startede kl. 14.00 i kirken med familiegudstjeneste ved Poul Asger Beck, som fik aktiveret børnene gennem gudstjenesten.

Et hjerte var centralt i Poul Asger Becks fortælling i kirken.

Efter gudstjenesten blev der sunget et par sange udenfor, inden børnene løb rundt om træet, indtil lysene blev tændt.

Fællessang før træet blev tændt.

Til sidst var der traditionen tro æbleskiver, kakao og gløgg i præstegården, hvor også julemanden kiggede forbi. I år var der én, der havde piftet hans cykel, så han kom trækkende med en flad cykel. Han havde dog husket slikket til børnene.

Julemanden ankommer på piftet cykel.
Mellem halm og gamle aviser lykkedes det julemanden at finde lidt slik til børnene.
Der blev flettet julestjerner, medens bestyrelsen gjorde æbleskiverne og gløggen klar.

Grundlovsfest 2016

Af Henrik Juhl

I Vroue blev Grundlovsdag traditionen tro fejret i Præstegårdshaven om eftermiddagen. Omkring 200 mennesker lagde vejen forbi i perfekt vejr med høj sol. Menigshedsrådsformand Knud Søgaard bød velkommen, mens sognepræsterne Caspar Tornøe og Jørgen Husted stod for musikken.

Præsterne og organist Klaus Telling stof for musikken.

Præsterne og organist Klaus Telling stof for musikken.

Festtalen blev holdt af forfatter, journalist og entertainer Jesper Grønkjær. Talen tog udgangspunkt i hans fantastiske liv fra barndommen til idag, hvorfra han bød på mange forskellige historier lige fra de morsomme til de dybt alvorlige og rørende oplevelser. Indimellem blev der også plads til et par tryllekunstner med frivillige fra publikum og kvikke kommentarer. Budskabet delte sig i to væsentlige punkter – selv under de mest forfærdelige forhold, er der mennesker, der stadig har en urokkelig tro på Gud, og dels skal vi huske at værdsætte og bidrage til at fastholde vores frihed og demokrati. Selvom det er en naturlig del af vores samfund, er det langt fra en selvfølge, men noget der er tilkæmpet af hengange generationer.

Jesper Grønkjær holdt en interessant tale og underholdt også med tryllekunstner.

Jesper Grønkjær holdt en interessant tale og underholdt også med tryllekunstner.

For børnene underholdte Tante Andante og Professor Virvar med leg og trylleri til stor glæde for de fremmødte børn.

grundlov_2016_4

Tante Andante og Professor Virvar underholt børnene.

 

200 mennesker lagde vejen forbi havefesten.

200 mennesker lagde vejen forbi havefesten.

Fernisering med lokale portrætter i Vroue Præstegård

Fredag den 18. september var menighedsrådet vært for fernisering af Tove Andreasen ca. 50 portrætter af beboerer fra Vroue og nogle familiemedlemmer. Kl. 17 startede den officielle åbning af udstillingen med velkomst af menighedrådsformanden, Knud Søgaard. Herefter holdt Tove en kort tale, hvori hun takkede flere personer for opbakning til malerierne, og desuden fortalte hun lidt om hvorfor, det er godt at bo i Vroue.

Tove Andreasen holder tale ved ferniseringen.

Tove Andreasen holder tale ved ferniseringen.

Hun sluttede af med at afsløre hendes gave til menighedsrådet – portrætter af de 4 seneste præster i Vroue: Caspar Tornøe, Else Kruse Schleef, Jørgen Husted og Peter Maarbjerg.

Portrætter af de seneste 4 præster bliver afsløret.

Portrætter af de seneste 4 præster bliver afsløret.

Efter den officielle indledning var der tid til at kigge nærmere på billederne.

Mange af de "udstillede personer" var mødt op til ferniseringen.

Mange af de “udstillede personer” var mødt op til ferniseringen.

Udstillingen har også åbent lørdag den 19. september fra 10.30 til 15.00. Læs mere om Tove Andreasen på http://vrouebo.dk.

2015_fernisering_2

Et udsnit af de udstillede værker.

Kirkegårdsvandring

Torsdag den 27. august 2015 inviterede Vroue menighedsråd og Fjends Egnshistoriske Forening til kirkegårdsvandring på Vroue kirkegård. Det blev en hyggelig og informativ aften, som mere end 75 mennesker mødte op til.

vroue-kirkegaard

Graver Benny Mortensen, Sognepræst Jørgen Husted og formand for menighedhedsrådet Knud Søgaard fortalte bl.a. om bevaringsværdige gravsteder, lapidariet og malerierne i kirken.

rundvisning

Efter den spændende rundvisning var der kaffe og kage i konfirmandstuen.

Grundslovdag med Peter Gæmelke, Tante Andante og Vestfjends Børnekor

Vestfjends Pastorat har etableret en rigtig god tradition med havefest på Grundslovsdag med musik, tale, pølser på grill m.v. i Præstegårdshaven. Arrangementet var igen i år for alle aldre. Havefesten begyndte med skøn børnesang fra Vestfjends Børnekor under ledelse af Klaus Telling.

Vestfjends Børnekor underholder.

Vestfjends Børnekor underholder.

Vejrguderne var med os, da solen skinnede fra en skyfri himmel. Årets taler var tidligere præsident i Landbrugsrådet, Peter Gæmelke. I sin tale kom han ind på vigtigheden af Grundloven, herunder at man skal huske på, at stemmeretten blot er en blandt mange rettigheder, som Grundloven sikrer, foruden ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og foreningsfrihed. Peter Gæmelke kom også med en kærlig opsang til nutidens politikere for at blande sig i for mange detaljer i folks hverdag.

Peter Gæmelke holdt årets Grundlovstale.

Peter Gæmelke holdt årets Grundlovstale.

Mellem indslagene var der traditionen tro hygge med pølser, øl og sodavand samt kaffe og kage i Præstegårdshaven.

Skønt vejr til Grundlovsfesten.

Skønt vejr til Grundlovsfesten.

Som noget nyt havde menighedsrådene sørget for underholdning til de mindste. Børneorkestret “Tante Adante” sørgede for sang, musik, historier og bevægelse for de mindste.

grundlovsdag_2015_tante_andante

Børneorkestret, Tante Adante, underholdt de mindste.

Det var 5. år i træk, at der var Grundlovsfest i Vroue Præstegårdshave, så nu er det vist i orden at sige, at en god tradition er født.

Jazz-koncert i Vroue Kirke

Onsdag den 4. marts var der jazz-koncert i Vroue Kirke med Utter Chaos Quartet. Bandet beskriver sig selv som

En dansk original cooljazz gruppe der kombinerer cooljazzens indre lyriske, melodiske drive og relative stramme udtryk, med swing- og mainstream jazzens udadvendte og ofte mere rå og hotte udtryk.

Repertoiret spænder over klassikere fra cool – mainstream og swing jazzen til nykomponerede originale musikstykker fra bandets egne medlemmer og salmer fra den danske salmebog. Resultatet for lytterne ved festivaler, kirkekoncerter, jazzklubber, private arrangementer og spillesteder i øvrigt, er en intens musisk oplevelse for hele følelsesregistret.

 

Gruppen bestod af:

  • Lars von Lillienskjold: Bariton saxofon
  • Frank Bastrup Olsen: Trombone
  • Peter Lund Paulsen: Trommer
  • Jesper Bang Pedersen: Kontrabas

Herunder et billede fra koncerten:

Utter Chaos Quartet.

Utter Chaos Quartet

 

 

Grundlovsdag 2014

Traditionen tro var der inviteret til Grundlovsdag i præstegårdshaven. Årets taler var Esben Lunde Larsen, og der var desuden underholdning ved Flykoret og Duo Pastorale.

Desværre var vejret ikke med os i år, for det både lynede, tordnede og regnede voldsomt. Faktisk så meget at vi måtte flytte en del af arrangementet over i kirken.

grundlovsdag

Lunde-Larsen

fly-koret