Tilflytterne fra Århus

Camilla (årgang 1977) og Morten (årgang 1975) har børnene Signe (2002), Jeppe (2002) og Marius (2006). Camilla er sygeplejerske og Morten er uddannet fysiker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Af Camilla Bøss Kirkegaard

I 2006 skulle vi flytte fra Århus p.g.a. Mortens nye arbejde på B&O i Struer. Tilfældighederne gjorde, at vi bosatte os i Vroue. Vi havde de krav, at der ikke måtte være mere end 45 min. kørsel til Struer, og vi ville gerne bo på syd/øst siden af Struer, da vi stadig har familie og venner i Århus-området. Vi ville gerne bo på landet, hvor der var god plads, men samtidig synes vi, det var rart, der ikke var for langt til skole, institutioner og indkøb. Da vi fandt et stort hus i Vroue til en rimelig pris, slog vi til – noget vi ikke har fortrudt et øjeblik siden.

Det viste sig jo, at Vroue simpelthen ligger så centralt – selvom det er ude på landet. Vi kan nå mange store byer inden for 30-45 min., hvilket giver mange muligheder arbejdsmæssigt men også med hensyn til kultur og underholdning.

Vroue ligger omgivet af skøn natur, vi har både skov, marker og Karup Å lige i nærheden. Skole, daginstitutioner og nærbutikker findes også inden for ganske få km.

Alt dette praktiske med hensyn til placering på landkortet er jo i sig selv meget godt. Men det, vi er blevet allermest glade for i Vroue, er det sociale sammenhold, der er i byen. Der er et stort socialt engagement i byen. I løbet af året er der mange arrangementer for både små og store, som man kan deltage i så meget som man lyster.

Vi kom hertil fra Århus, hvor vi da sagde goddag til underboen, når man mødtes på trappen, men her i denne lille landsby gik der ikke mange måneder, før vi var en del af byen, kendte de fleste og havde fået rigtig gode venner. Vi følte os meget velkomne i byen, og nu er det gode naboskab og den enorme hjælpsomhed, der er her, det, vi sætter størst pris på.