Liv og leg dag for de mindste

Det nye aktivitetsområde bliver flittigt brugt. Søndag den 24. marts var der arrangeret liv og leg dag for de mindste. Ansigtsmaling, sæbebobler og leg med Lotte-legetante havde lokket ca. 70 børn og forældre til Vroue. Tusind tak for det store fremmøde. Lørdag den 25. maj er der liv og leg dag for de voksne. Mere følger snarest. Herunder lidt stemningsbilleder fra dagen.

Foreløbig 630000 kr. til ny legeplads

30. juni havde legepladsudvalget inviteret til orientering om den nye legeplads. Efter tilsagn om 450000 kr. i støtte fra landvindmøllefonden er vi nu oppe på 630000 kr., og det er næsten helt sikkert, at det bliver til noget. Hvis alt går som planlagt, så går vi i gang med at rive den gamle legeplads ned efter høsten.

Vroues beboere mødte op til fyraftensmøde om indsamling til ny legeplads.

Men men men. En forudsætning for udbetaling af pengene er, at vi har en vis egenbetaling som lovet i budgetterne. Derfor skal vi gerne have indsamlet 100000 kr. i bidrag fra byens beboere og det lokale erhvervsliv. Sideløbende med søger legepladsudvalget yderligere bidrag fra andre fonde.

Der vil her på vroue.dk meget snart komme et faneblad med mere information om indsamlingen.

Nyt fra legepladsudvalget

Vi (Henrik Pedersen, Lene Kibsgaard Christensen, Lotte Dahlgaard, Signe Marie Olkjær Nielsdatter og Morten Sørensen), har kigget på forskellige legepladser og indhentet et tilbud på en total ny legeplads med legeborg, boldbane, madpakkehus, små trampoliner m.v. Så der er leg og sjov for børn og voksne i alle aldre.

Vi går nu i gang med at ansøge diverse fonde og håber derigennem, at vi kan få råd til alle ønskerne. De første ansøgninger sendes af sted i april, og alt efter succesraten sendes der nye ansøgninger af sted i efteråret.

Første skridt mod en ny legeplads

15 borgere mødte i dag op i konfirmandstuen til et startopmøde vedr. en ny legeplads i byen. Den nuværende fungerer, men det er ikke nogen hemmelighed, at den begynder at nærme sin udløbsdato.

Mødet startede med en brainstorm, og der manglede ikke ideer til opbygningen af en ny legeplads, hvor der skulle være noget for børn i alle aldre, men også noget for unge og voksne. Der blev nedsat et udvalg på 5 borgere med Signe Marie Olkjær Nielsdatter som tovholder, der skal arbejde videre med ideerne og finansieringen. 

Hjertestarter i Vroue

Af Signe Marie Nielsdatter

Tak til alle der samlede ind til Hjerteforeningen for Vroue! Hjerteforeningen har valgt at bruge alle de indsamlede penge på hjertestartere rundt om i landet – og en af dem endte i Vroue.

Hjertestarteren er blevet sat op og er klar til brug. Den hænger på kirkens brune skur ved parkeringspladsen mod Amstrupvej. Nu er hjælpen lidt tættere på.

Herfra skal der afslutningsvist lyde en opfordring til at melde sig som hjerteløber. Læs mere om hjerteløberkonceptet her: https://hjertestarter.dk/hjerteloeber

Søndergaard Vroue gårdbutik er åbnet

Onsdag den 17. februar åbnede Søndergaards gårdbutik. Mange lagde vejen forbi og gjorde et par indkøb. Butikken er indrettet i gildesalen, som de fleste Vroue-beboerer vil kende fra fastelavn m.v. Butikken sælger bl.a.:

  • Mel fra gamle kornsorte dyrket på Søndergaards jorde
  • Kød – primært fra egen avl – herunder culottesteg, bøffer, fars og pølser
  • Vin
  • Chokolade – herunder kvalitetschokolade i løs vægt
  • Æblemost

Butikken har fast åben onsdage mellem 15.00 og 18.30. Mel kan bestilles til afhentning på britt@soendergaard-vroue.dk.

aabning_soendergaard_1

Susanne og Hans Tonnisen og Jette og Jens Pedersen besøgte gårdbutikken på åbningsdagen.

aabning_soendergaard

Britt Brøchner-Nielsen søger tak for opmærksomheden ved åbningen.

Gårdbutik åbner i Vroue

Onsdag den 17. februar åbner Søndergaard-Vroue Gårdbutik på Amstrupvej 12A. Kl. 15.00 åbner Britt Brøchner-Nielsen butikken, hvor der vil blive lidt smagsprøver og en kop kaffe.

Butikken har fokus på mel fra gamle kornsorter, som Søndergaard selv dyrker og maler. Derudover vil der blive salg af kød primært fra egen avl. Sidst men ikke mindst sælger butikken også vin og god chokolade.

Britt Brøcher-Nielsen i gang med at gøre butikken klar.

Britt Brøcher-Nielsen i gang med at gøre butikken klar.

Butikken vil have åbent hver onsdag fra 15.00 – 18.30. Mel kan bestilles til afhentning udenfor den almindelige åbningstid.

Se mere om butikken her.

 

Restaureret hus til salg i Vroue

hus_collage
Huset er 85 kvm. i grundplan og er indflytningsklar med fuld restaureret stueplan. Nye vinduer og døre overalt. Næsten nyt køkken og bad. Kælder under hele huset. Opvarmning med oliefyr og tillige er der installeret brændeovn i stuen. 1550 kvm grund.
Pris 585.000 kr.
Kontakt sælger: Leo Hansen, 30 62 19 62, amstrupvej2a@gmail.com

Seneste nyt om cykelstien

Mogens Møller Nielsen oplyser til vroue.dk, at Lene Jensby, Viborg kommune, har ringet og fortalt, at man holder fast i løsningen med udmunding som planlagt med fældning af træer. Men som noget nyt har man bestemt, at der vil blive etableret en hævet flade umiddelbart ved cykelstiens udmunding i vejen i Vroue.
Lene Jensby nævner, at kommunen har de samme ønsker som Vroue Beboerforening, at det skal være en trafiksikker løsning. Intensionen er at cykelstien skal være færdig inden jul, men man er noget plaget af vand for tiden.

Julepynt

Selvom sneen gik uden om Vroue i weekenden, er der alligevel kommet jule-stemning til byen.

vroue

At der er frivillige til at yde en indsats, der, hvor der er behov, betyder rigtig meget for vores by.

Så lørdag formiddag var Niels Åge, Ove, Jens og Henrik af sted for at hænge julebelysningen op. Solcellerne i lanternerne er blevet skiftet ud med LED lys med timer. Lysene er betalt af beboerforeningen.

jul

julelys

Tekst og foto: Jette Pedersen