Besøg på Dan Roots

Mon ikke der bliver spist en del gulrødder i Vroue i disse dage? Der var i hvert fald ca. 45 personer, der havde taget imod Familie og Samfunds invitation til at besøge Dan Roots ved Tange sø mandag den 6. februar 2017.

De fleste af os har set gulerodsmarkerne omkring Vroue, og nu fik vi mulighed for at se, hvad der sker med grøntsagerne, når de er kørt herfra i de store containere.

Siden 1955 har der været dyrket rodfrugter på Dan Roots (tidligere Tange Frilandsgartneri), og i dag tæller sortimentet et spændende udvalg af gulerødder, pastinakker, persillerødder, jordskokker og rødbeder; både økologiske og konventionelle. Hovedvægten ligger dog på gulerødderne.

Vi delte os op i to hold og blev vist rundt på fabrikken af Peter Westergaard (søn af ejer) og Michael Kierkegaard (driftsleder for markbrug). Det var virkelig sjovt at se alle gulerødderne blive vasket, sorteret og pakket. Mændene fik også kigget lidt nærmere på vognparken af traktorer med diverse tilbehør :-).Efter at have set fabrikken var Dan Roots vært ved kaffe og lækker gulerodskage. Imens fortalte Peter om bl.a. såning og høst af grøntsagerne.Det var en rigtig god og spændende aften, der sluttede med, at vi alle fik en pose gulerødder med hjem til smagsprøve.

Se flere billeder fra aftenen HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *