Udgravning mellem Vroue og Vridsted

udgravning

Cykelstien mellem Vroue og Vridsted er så småt på vej – men inden arbejdet med anlæggelsen rigtigt kan begynde, er arkæologerne igang med at se, om der er spændende levn fra fortiden gemt under jorden.

Arkæolog ved Viborg Kommune, Kamilla Fiedler Terkildsen, har arbejdet på stedet de sidste par dage. Der var desværre ikke så mange spor efter mennesker, som hun havde håbet på, men lidt har hun fundet. Det er især stolpehuller, der kan stamme fra huse, hun har gravet ud. Hver gang man graver et hul til f.eks. en stolpe i et hus, kommer noget af muldlaget med ned, når der bliver stampet omkring pælen. Det er dette, man kan se for eftertiden – som her på billedet, hvor man tydeligt kan se farveforskellen.

stolpehul

Desuden er der fundet et par potteskår.

potteskaar

Det udgravede stammer fra jernalderen, men en mere præcis datering er svært, hvis der ikke bliver fundet mere. Det ideelle ville være at finde flere potteskår – helst med kanter eller hanke, da de siger meget om, hvornår det er fremstillet.

De ting, der er fundet, er alt sammen fra området helt op mod Vroue – på stykket lige efter byskiltet.

Når den arkæologiske udgravning er færdig, bliver fundene selvfølgelig registreret, inden al jorden bliver lagt tilbage, og arbejdet med cykelstien kan begynde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *